Стало відомо, що Президент США Джо Байден підписав закон "Про бюджет національної оборони США" (NDAA- 2024), який передбачає виділення близько $300 мільйонів на допомогу Україні. Серед іншого, рекордний оборонний бюджет США на 2024 рік також передбачає встановлення розширеного військового партнерства США з країнами у Індо-Тихоокеанському регіоні і в Європі для протидії Китаю та Росії. 11,5 мільярдів доларів заплановано на стримування Китаю в Тихоокеанському регіоні.

Про це йдеться в заяві президента США, оприлюдненій на офіційному сайті Білого дому.

"Сьогодні я підписав закон H.R. 2670, "Закон про бюджетні асигнування на потреби національної оборони (NDAA) на 2024 фінансовий рік". Закон затверджує асигнування на фінансовий рік, головним чином, для Міністерства оборони, програм нацбезпеки Міністерства енергетики, Державного департаменту та розвідувального співтовариства", – сказано в повідомленні.

Байден у заяві привітав ухвалення закону, який надає "критично важливі повноваження, яких ми потребуємо для створення армії, необхідної для стримування майбутніх конфліктів, одночасно підтримуючи військовослужбовців, їхніх подружжя та сім’ї, які щодня виконують цю місію".

Крім того, Джо Байден подякував Конгресу, зокрема, за розширення розділу щодо спостереження за іноземною розвідкою. І водночас висловив занепокоєння у зв’язку з деякими іншими положеннями, у тому числі щодо рішень стосовно в’язниці Гуантанамо, зобов’язання адміністрації надавати Конгресу вкрай конфіденційну інформацію щодо оперативних планів та даних розвідки тощо.

Зазначимо, що даний законопроєкт продовжує дію Ініціативи з надання безпекової допомоги Україні, санкціонуючи в її межах виділення 300 мільйонів доларів на 2024 і 2025 фінансовий роки (тобто до вересня 2025-го). Нагадаємо, що обидві палати Конгресу США ухвалили законопроєкт NDAA, який передбачає близько $300 мільйонів на допомогу Україні, ще минулого тижня.

До слова, кошти для підтримки України, закладені в оборонний бюджет США, – окремі від проєкту про додаткове фінансування на 111 мільярдів доларів, який застряг у Конгресі.

Читайте також:

Прославила на весь світ: прем'єр-міністр Латвії показала потужний жарт із приводу Орбана, який так любить Путіна.

Названо два українські міста, які росіяни хочуть захопити до виборів Путіна, щоб він був переможцем

Це потрібно знати: у яких випадках із працівника можуть зняти броню від мобілізації. Роз'яснення