Посол Німеччини в Росії Александер Ламбсдорфф вважає, що президент Російської Федерації Володимир Путін найближчим часом не змінить свою думку щодо ведення бойових дій на території України. Більше того, кремлівський диктатор зовсім не бажає мирних переговорів та припинення вогню.

Докладніше про те, що думає Путін про переговори з Україною, інформує DW.

У розмові з німецьким виданням Redaktionsnetzwerk Deutschland Ламбсдорфф зазначив, що Путін "лише підтверджує свої військові цілі й аж ніяк не зацікавлений у діалозі". На думку посла, немає підстав вважати, що після президентських виборів, запланованих на наступний рік, Путін змінить свою позицію щодо війни в Україні.

Ламбсдорфф також висловив переконання, що Путіна з великою ймовірністю буде переобрано. На його думку, "не відзначається жодних тріщин у путінській системі", і також немає ознак будь-яких проблем зі здоров'ям лідера Кремля.

Дипломат також наголосив на ефективності західних санкцій проти Росії. Він додав, що подальше посилення обмежень з боку Євросоюзу могло б виявитися ефективним, але наголосив, що це не "магічний вимикач".

Ламбсдорфф пояснив, що застосування санкцій не призводить до миттєвої зміни поведінки сторони, щодо якої вони застосовані. Проте, ці заходи спрямовані на "максимальне збільшення вартості певних дій", і у випадку Росії це має місце бути.

Крім того, посол зазначив, що у Росії спостерігається поступовий відступ від підтримки військового конфлікту в Україні. Він стверджує, що на зміну підтримки війни приходить "розмите прагнення світу", а також бажання повернутися до нормального життя, що підтверджують соціологічні опитування. Жителів Росії турбує інфляція та обмеження у можливості подорожувати світом через санкції, що, у свою чергу, підкріплює відповідні тенденції.

Читайте також:

Прославила на весь світ: прем'єр-міністр Латвії показала потужний жарт із приводу Орбана, який так любить Путіна.

Названо два українські міста, які росіяни хочуть захопити до виборів Путіна, щоб він був переможцем

Це потрібно знати: у яких випадках із працівника можуть зняти броню від мобілізації. Роз'яснення