У православ'ї щодня присвячено іменам святих та великомучеників, яких шанує церква. Так, згідно з новим церковним календарем, сьогодні, 20 грудня, в Україні День Ангела святкують Антон, Данило, Іван, Ігнат, Ян.

Значення імен людей, іменини яких припадають на 20 грудня

Антон — чоловіче ім'я латинського походження. Має значення "воїн", "ватажок воїнів". В юності Антон схильний до швидких і спекотних стосунків, однак у сім'ї він постійний та надійний.

Данило — походить від давньоєврейського імені Даніель, що означає "Бог мій суддя".

Іван (Іоанн) —походить від стародавнього ім'я Іоанн і означає "милований Богом", "милість Божа", "подарунок Божий". Дорослого Івана характеризують такі риси як спокій та доброчесність. Саме тому у сімейних стосунках Іван – це зразковий чоловік і чудовий батько.

Ігнат — в перекладі з грецької мови це ім'я означає "невідомий", або "невідомий", а ось в латинському варіанті це їм' має значення "не народжений".

Ян — чоловіче ім'я єврейського походження, похідне від давньоєврейського Йоханан, що в перекладі означає "милість Божа".

Молитва в день іменин

З цілого серця дякую тобі, Господи, що ти вчинив мене гідним прийняти святу тайну хрещення і стати членом твоєї Церкви. Поможи мені, Господи, щоб я назавжди був (була) вірною й чесною дитиною твоєю і мужнім борцем за справи Христові і за славу його святого імени між людьми. Нині, у день мого небесного заступника, перед тобою, Боже, я відновляю мій хресний обіт і, відрікаючися диявола та його слуг, обіцяю вірити в Христа і вірно йому служити. Вірую в усе, що ти, Господи, нам об'явив, і постановляю жити і вмерти так, як це належить вірному (вірній) святої Церкви. Святий (ім'я), мій небесний опікуне, заступися за мене перед престолом Всевишнього і випроси ласку, щоб я міг тебе наслідувати, а по смерті разом з тобою оглядати славу божу в небі на віки вічні. Амінь.

Читайте також:

Церковне свято 20 грудня: постарайтеся в цей день не веселитися і не брати гроші в борг

Українцям розповіли, чим відрізняється мобілізація у містах від мобілізації у селах

Яку суму можна отримати від держави, якщо помер пенсіонер: що потрібно знати та куди звертатися

Триденна магнітна буря: чого очікувати найближчим часом. Прогноз