Ті, хто в школі вивчав історичну літературу, той розуміє, що якщо держава перебуває під ворожою навалою, то завжди абсолютно завжди треба згуртуватися, відкинути свої амбіції і працювати на державу. Тому що ми все виживемо, або всім нам капець. А в Україні зараз виходить, що багато хто пам'ятає про право на роботу, право на здоров'я, право на життя, але про обов'язки забувають багато.

Так, 8 листопада 2023 року в Україні вдев'яте продовжили військовий стан і загальну мобілізацію ще на 90 діб - до 14 лютого 2024 року.

Так, загальна мобілізація – це оперативний механізм поповнення лав Збройних сил, який проводиться одночасно на всій території України. У цей період мобілізації підлягають усі громадяни віком до 60 років (переважно чоловіки), які можуть виконувати військовий обов'язок.

Проте останнім часом у суспільстві дедалі частіше виникають дискусії про несправедливий підхід у заклику людей у ​​селах та містах.

Розвіяти всі чутки, домисли та плітки взявся член комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Вениславський. Так, народний обранець запевнив, що абсолютно жодної різниці у підході до мобілізації у селах та містах немає. Про це він заявив в ефірі Radio NV.

Народний депутат вважає, що твердження про нібито несправедливу мобілізацію, зокрема, про те, що "у Києві військовозобов'язаних не чіпають", є наслідком суб'єктивного сприйняття.

Веніславський пояснив це тим, що у селі може проживати лише 1 тис. осіб. Тому коли сусіда призвали на військову службу, то практично всі про це знають. Водночас у Києві така інформація розмивається через те, що у столиці мешкає кілька мільйонів людей.

Також нардеп звернув увагу, що у кожному регіоні є свій мобілізаційний план.

"У законодавстві передбачено, що мають бути плани оборони. Такі плани оборони є, я певен. І нам як членам комітету ці питання періодично доводяться. Тому я не думаю, що якісь плани хтось не знає”, – заявив Веніславський.

Читайте також:

Колишній полковник російської розвідки готовий здати Путіна: розповість і про вторгнення в Україну, і про дітей, і про розстріли

У британській розвідці розповіли про зброю, якою всіх залякував Путін: вона не добиває до України

Квиток в один кінець: названо причину, через яку Путін роздає російські паспорти жителям Молдови, Білорусі та Казахстану

Робота у Польщі: кого готові працевлаштувати бодай завтра. Список вакансій