14 грудня на Сонці стався один із найпотужніших спалахів за останні кілька років. Вже через день, 16 грудня, Землю накрили магнітні бурі, спричинені речовиною зірки, що досягла планети. І з того часу геомагнітні збурення не вщухають.

Так, стало відомо, що магнітні бурі вируватимуть до 21 грудня. При цьому їхня сила змінюватиметься.

Такі дані опублікував Центр прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США.

Разом з тим, якщо 19 грудня К-індекс досягне 6, то 20 грудня К-індекс перевищить 5.

21−23 грудня прогнозується ще одна триденна магнітна буря. У перший день її потужність становитиме 5 балів, потім зни­зиться до 4.

Довідка:

  • Геомагнітні бурі класифікуються за рівнем потужності — К-індексу — від показника 2 до 9. Чим вище К-індекс, тим сильніше буря та її наслідки та вплив на людей і техніку.
Нагадаємо, що магнітні бурі – це обурення геомагнітного поля Землі з різною тривалістю та інтенсивністю. Вони пов'язані із потоками заряджених частинок, які викидає Сонце.
Магнітні бурі можуть викликати перебої в роботі зв'язку, а також впливати на самопочуття літніх та метеозалежних людей. Зокрема, люди можуть відчути апатію, тривогу, дратівливість і невизначеність в ухваленні рішень.
Лікарі радять у такі дні більше гуляти, пити воду та відмовитись від шкідливої їжі, на­магатись не перевтомлювати­ся та уникати стресів.
Також рекомендовано всім метеочутливим людям мати під рукою необхідні ліки та стежити за своїм артеріальним тиском.

Читайте також:

Виплати серйозно підвищаться: скільки зможуть отримувати українці у Чехії вже з 1 січня

Колишній полковник російської розвідки готовий здати Путіна: розповість і про вторгнення в Україну, і про дітей, і про розстріли

Такого ще не було: вчені розповіли, що з космосу надходять дедалі дивніші сигнали