Угорщина продовжує блокувати ухвалення рішень у Європейському союзі, що викликає невдоволення інших членів блоку. Постійний представник Литви в ЄС Арнольдас Пранцкевичюс заявив, що Угорщині слід залишити ЄС, якщо вона не готова підтримувати солідарність та взаємну довіру з іншими членами блоку.

Докладніше про те, що Орбану вже жирно натякнули на вихід Угорщини з Євросоюзу, інформує РБК-Україна.

У своїй заяві Пранцкевичюс зазначив, що усі лідери країн ЄС вітали результати останнього саміту, окрім прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. Орбан хвалився своїми досягненнями "щодо "вето на додаткові гроші для України та на перегляд MFF".

Пранцкевичюс наголосив, що ЄС сильний завдяки солідарності та взаємній довірі. Якщо Угорщина не готова розділяти ці цінності, то вона має лише один вихід - покинути блок.

"Я дуже хочу побажати цій державі-учасниці (Угорщини, - ред.) ніколи не пережити війну, яку зараз переживає народ України, щоб її міста не бомбили, а громадяни не гинули, щоб її території ніколи не були окуповані державою-агресором. Я бажаю їй ніколи не просити солідарності в інших і ніколи не відчувати вето союзників на життєво важливу допомогу за часів найбільшої потреби. ЄС сильний завдяки солідарності та взаємній довірі. Якщо ви не готові поділити щось із цього, є тільки одне правильне рішення: вийти з нього, — заявив Пранцкевичюс.

Раніше Угорщина погрожувала блокувати усі переговори, пов'язані із вступом України до ЄС. Президент України Володимир Зеленський під час візиту до Аргентини зміг поспілкуватись з Орбаном напередодні саміту ЄС. За його словами, розмова була відвертою і стосувалася європейських справ двох держав.

Під час саміту Єврорада все ж таки вирішила відкрити переговори щодо вступу України.

Читайте також:

Прославила на весь світ: прем'єр-міністр Латвії показала потужний жарт із приводу Орбана, який так любить Путіна

Названо два українські міста, які росіяни хочуть захопити до виборів Путіна, щоб він був переможцем

Це потрібно знати: у яких випадках із працівника можуть зняти броню від мобілізації. Роз'яснення