Війна в Україні змусила мільйони людей залишити свої домівки. За даними ООН, на сьогоднішній день понад 7,8 мільйона українців стали біженцями, а ще понад 8 мільйонів людей були змушені залишити свої будинки, але залишилися в Україні.

Докладніше про те, чому українські біженці почали виїжджати з Польщі, інформує Обозреватель.

За даними Інституту демографії та соціальних досліджень імені М. В. Птухи НАНУ, у Німеччині вже мешкає близько 1,2 мільйона українських біженців, що становить 1,4% від загального населення країни. Польща посідає друге місце із показником 1,1 мільйона біженців.

Однією з ключових причин міграції українських біженців із Польщі до Німеччини є суттєва різниця у розмірах соціальних виплат. У Польщі одноразова допомога становить 66 євро, щомісячна виплата у розмірі трохи більше ніж 100 євро отримують лише сім'ї з дітьми. У Німеччині щомісяця виплачують 502 євро на дорослу людину і додатково 420 євро на дитину.

З цієї причини в Німеччині офіційно працюють лише 19% українців працездатного віку, тоді як у сусідніх Польщі та Чехії цей показник становить близько 65%.

При цьому Чехія утримує першість за іншим показником. Саме в цій країні фіксується найвище співвідношення числа біженців з України та місцевого населення. На сьогоднішній день чисельність українських біженців у Чехії становить 3,3% від чисельності населення країни.

Читайте також:

Цифри вражають: скільки коштує місяць проживання у Чехії для українських біженців

Дуже потрібні працівники: українців масово закликають до Польщі. Скільки там можна заробити

Прийде працювати довше: українцям можуть збільшити робочий тиждень. Що відомо