Українці часто жартують, що "нашим синоптикам за неправильні прогнози арешт не світить, тому вони ніколи не помиляються – просто дуже часто плутають час і місце". І правда, попри технологічний прогрес у сфері прогнозування, синоптикам ніколи не вдається домогтися ідеальної точності. Так, вважається, що середня точність прогнозів погоди на найближчу добу досягає 98-99%, а на другу і третю добу коливається вже в межах 95-97%. Що ж плануючи свої справи на наступний тиждень, 11-17 грудня 2023 року, залишається сподіватись, що хоча б тенденція буде правильною.

Так, синоптики кажуть, що внаслідок стійкого надходження вологих повітряних мас з півдня, у більшості областей України на наступному тижні очікується нестійка погода під впливом атмосферних фронтів та циклонів, які стануть причиною опадів у вигляді дощу, снігу та мряки. Температурне тло очікується вищим за норму, особливо в південній частині України. Деякі зміни в атмосферній циркуляції очікуються наприкінці тижня, коли до нас надходитиме холодніше повітря з північного заходу Європи.

У понеділок, 11 грудня, в Україні очікуються опади у вигляді снігу, мокрого снігу, на півдні та південному сході з дощем. У центральних та Харківській областях очікується місцями ожеледь, налипання мокрого снігу. Подекуди тумани, на дорогах ожеледиця. Температура повітря вночі -4...+1°С, вдень -2...+3°С; на півдні та в Криму вночі 0…+5°С, вдень +3…+8°С.

У вівторок, 12 грудня, також буде триматись похмура та волога погода, місцями з туманами. Пройдуть опади у вигляді снігу, мокрого снігу, мряки та дощу. Температура повітря вночі -2…+3°С, вдень 0…+5°С; у південній частині та в Криму вночі +1...+6°С, вдень +6...+11°С.

У середу, 13 грудня, очікуються опади переважно у вигляді дощу та туманів, у Карпатах, північних та східних областях сніг та мокрий сніг із переходом у дощ. Подекуди налипає мокрий сніг. Температура повітря вночі -2...+3°С, вдень -1...+4°С; на півдні та в Криму вночі +1…+6°С, вдень +6…+11°С.

В Україні у четвер, 14 грудня, пройдуть дощі, у північних, західних областях та на крайньому сході мокрий сніг із дощем. Подекуди значні опади. Вночі та вранці місцями туман. Вітер південно-східний, 7-12 м/с, у західних областях змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі -1...+4°С, вдень +2...+7°С; у південних областях та в Криму вночі +3…+8°С, вдень +7…+12°С.

У п'ятницю, 15 грудня, у більшості областей збережуться опади у вигляді снігу та мокрого снігу, місцями з дощем. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 7-12 м/с, удень місцями пориви, 15-20 м/с. Температура повітря протягом доби коливатиметься в межах -2…+3°С, на півдні вночі 0…+5°С, удень +3…+8°С.

У суботу, 16 грудня, вночі місцями в Україні пройде невеликий сніг та мокрий сніг, вдень у західних та східних областях невеликий сніг, на решті країни без істотних опадів. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер північно-західний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі -2...-7 °С, вдень 0...-5 °С. На півдні протягом доби -3…+2 °С.

У неділю, 17 грудня, без опадів. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер західної чверті, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі -3...-8 °С, вдень -2...+3 °С.

Нагадаємо, що, за прогнозом синопьтків, у третій декаді грудня на територію України почнуть надходити більш теплі і вологі повітряні маси атлантичного походження. Внаслідок цього температура може підскочити аж до відлиги, в тому числі, на Новий рік.

Читайте також:

Не повторюйте цю помилку: чому ніколи не можна садити ту біля будинку

Зазначав власні поминки? У мережі показали останнє фото Ківи. Він уже тоді був як на похороні

Будьте готові до неприємностей: кому з українців уріжуть пенсійні виплати

Чи долар буде по 40 гривень: економіст розповів, до чого готуватися після Нового року