Закарпатські обласні ТЦК та СП розповсюдили заяву з приводу нещодавньої роздачі повісток чоловікам до спортивно-оздоровчих закладів.

Про це пише «pravda»

Влада уточнила, що видача повісток є частиною легальних мобілізаційних заходів, а особи, які свідомо ухиляються від військової служби, не вважаються пільговими.

У заяві наголошується на прихильності військовослужбовців Збройних сил, які захищають країну, і влада закликає зрозуміти, що є люди, які очікують заміни або поповнення у збройних силах.

Влада уточнила, що вручення повістки не призводить автоматично до негайного відправлення до зони бойових дій. Призовник проходить перевірку та медичний огляд, і лише у разі визнання його придатним до служби видається наказ про мобілізацію. Потім призовник проходить навчання.

Заява була спрямована на те, щоб розвіяти стурбованість громадськості та внести ясність у правові та процедурні аспекти процесу мобілізації.

"У зв'язку з певним громадським ажіотажем навколо вручення повісток особам призовного віку у спортивних, розважальних та інших закладах краю інформуємо про таке.

... Працівники Закарпатського ОТЦК та СП законним способом продовжують у рамках мобілізаційних заходів вручати повістки. На нашу думку, ті чоловіки призовного віку, які свідомо уникають військової служби, займаються у спортивних залах або розважаються у розважальних комплексах, не є привілейованими порівняно з військовослужбовцями ЗСУ, які у непростих умовах тримають оборону та б'ють ворога.

...Просимо також зрозуміти, що у ЗСУ, насамперед - люди, у тому числі ваші знайомі, ваші друзі, батьки, чоловіки, сини та дочки, які чекають на заміну чи поповнення", - повідомили українцям.

Читайте також:

Ось чому картопля виростає дрібною: як у жодному разі не можна підгортати грядки

Чому не можна довго сидіти в туалеті і що може з вами статися: про це має знати кожен

Їх обов'язково потрібно тримати у квартирі: названі рослини, які захищають від пристріту та заздрощів