Картопля – це чи не головний овоч України. Його вирощують у кожному куточку країни, і він є одним з основних продуктів харчування для українців. Тому зростання цін на картоплю є серйозною проблемою для багатьох сімей.

Докладніше про те, які зараз ціни на картоплю і чого очікувати надалі, інформує УНІАН.

Ціни на картоплю на українському ринку продовжують зростати другий тиждень поспіль. За даними проєкту EastFruit, гуртові ціни на картоплю нині становлять 12-16 гривень за кілограм, що на 17% вище, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

За даними аналітиків, вартість картоплі в Україні вже в середньому у 2,5 раза вища, ніж за аналогічний період 2022 року. При цьому, як сказано в повідомленні, багато учасників ринку не прогнозують послаблення торговельної активності в цьому сегменті найближчим часом.

Багато фермерів заявили про намір продовжувати підвищувати ціни на картоплю. Своє рішення вони пояснюють активним попитом на якісну картоплю. Однак пропозиція такої продукції на ринку дещо обмежена, оскільки деякі великі господарства, як і раніше, стримують продаж картоплі високої якості в надії на подальше подорожчання.

Читайте також:

Українців попередили про різке подорожчання картоплі: що буде далі із цінами

Українців уже попередили: деякі продукти у магазинах можуть зникнути чи серйозно подорожчати

Українцям розповіли, що буде взимку з цінами на овочі та до чого готуватись

Ціни знову змінилися: скільки зараз коштують мандарини та апельсини