У населеному пункті Гостомель ситуація із відновленням зруйнованих будинків залишається критичною, виключно через діяльність колишнього начальника місцевої військової адміністрації.

Колишній чиновник, надавши будівельні матеріали на загальну суму 11 мільйонів гривень, створив бар'єри перед процесом відновлення.

Голова Державної аудиторської служби України, Алла Басалаєва, наголосила "На жаль, такі випадки підтвердилися. Кошти на відновлення виділялися, підрядники їх оперативно освоювали, "забувши" при цьому виконати свої основні зобов'язання – відремонтувати чи відбудувати зруйновані будинки"

Проблема не обмежується лише присвоєнням будматеріалів.

Аудитори також виявили нестачу благодійної допомоги на одному з комунальних підприємств Гостомельської селищної ради, що становило додаткові 1,2 мільйона гривень.

Басалаєва застерегла про обман з боку підрядників, які отримали кошти з бюджету на відновлювальні роботи, але з якихось причин не частково виконали або виконали їх. Як приклад, вона навела ситуацію у селах Мощун та Гостомель, де було виділено значні суми з міського бюджету для ремонту будинків, але мешканці так і залишились без необхідних робіт.

Загальна кількість випадків невиконання робіт перевищила сотню, що дає серйозні труднощі для мешканців Гостомельської громади.

Аудитори також виявили інші порушення використання бюджетних коштів, що додатково ускладнило процес відновлення пошкоджених будинків та зробило його більш часом витратним і складним.

Читайте також: