Вранці 5 грудня у регіоні Крим відбулися серйозні події, пов'язані з атакою безпілотних літальних апаратів.

Міністерство оборони Росії повідомило, що цього дня було зафіксовано рекордну кількість понад 40 українських безпілотників, спрямованих у бік окупованого Криму.

За даними російського військового відомства, сили протиповітряної оборони змогли успішно знищити 22 українські безпілотні апарати і перехопити ще 13 у повітряному просторі над Азовським морем і над самим півостровом.

Пізніше з'явилися додаткові звіти, які стверджують, що ще 4 українські безпілотні літальні апарати були знищені російськими силами протиповітряної оборони, а 2 з них були перехоплені над акваторією Азовського моря. У той же період у різних населених пунктах Криму, таких як Керч, Феодосія та Старий Крим, було чути звуки вибухів.

За повідомленнями телеграм-каналів, стало відомо, що безпілотники намагалися атакувати нафтобазу в Криму. Однак завдяки діям російських військових сил вони були збиті, запобігши тим самим загрозі для стратегічного об'єкта.

У зв'язку з подіями, що відбулися, також було зафіксовано пошкодження суднобудівного заводу "Затока" у Керчі. Атака на суднобудівний об'єкт викликала тимчасове перекриття Кримського мосту понад чотири години, що є одним із найтриваліших перекриттів з моменту першої атаки на міст у жовтні 2022 року.

Слід зазначити, що такі інциденти продовжують виникати у регіоні.

Так, 10 листопада, під час нічної операції, українські збройні сили завдали удару по двох десантних катерах Чорноморського флоту Росії. Це свідчить про напружену обстановку, що зберігається в регіоні, і наявність військових зіткнень.

Читайте також: