Днями опозиційні чеченські канали повідомили, що Рамзан Кадиров впав у кому, проте доказів цієї інформації не навели. В українській військовій розвідці цю інформацію підтвердили, заявивши, що Рамзан Кадиров справді давно страждає на серйозне ниркове захворювання, а зараз у нього чергове тяжке загострення і він перебуває у дуже тяжкому стані останні кілька днів. І хоч помічник Кадирова, Умар Даудов, після цього опублікував відео прогулянки голови Чечні на тлі чуток про його хворобу, але в Кремлі, схоже, серйозно замислилися про заміну.

Наразі є три потенційні кандидати, які розглядає адміністрація Володимира Путіна.

Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів інгушський журналіст Магомед Торієв.

При цьому журналіст зазначив, що підтверджень щодо поганого стану Кадирова ні з Чечні, ні з Європи, де мешкає велика кількість чеченської діаспори, немає. У той же час, за його словами, якщо Кадиров "дійсно в комі, то буде там доти, доки в Кремлі не вирішать, хто займе його місце". Ну, а потім Кадирову влаштують почесні похорони.

Магомед Торієв переконаний, що у Чечні ніхто не виступатиме проти нового призначеного лідера.

"Жодного політичного життя немає, політичних партій немає, ніякої свободи слова немає, незалежних ЗМІ. Є диктатура, концтабір. Кого б не призначили, він спиратиметься на підтримку Москви", – заявив Торієв.

Кадирова можуть замінити троє:

  • депутат Держдуми від Чеченської республіки Адам Делімханов;
  • голова чеченського парламенту Магомед Даудов;
  • віце-прем'єр Чечні з силового блоку та командир загону СОБР "Ахмат" Абузайд Вісмурадов.
"Знову ж таки з іншого боку Кремль у цьому плані дуже непередбачуваний... Можуть призначити російського генерал-губернатора, щоб перед росіянами це виглядало як ще одне підкорення Чечні", - висловив припущення Магомед Торієв.

Читайте також:

"Ніхто нас не покине": Арестович розповів, чого очікувати від співпраці Путіна з Північною Кореєю

Прямо в "черево": з'явилося фото російського бойового корабля на подушці після удару морського дрона

Навіть заборонили одягати військову форму: як зараз виглядає путінський генерал Суровікін, якого з ганьбою звільнили