У ніч на 11 вересня 2023 року росіяни завдали 5 ракетних та 87 авіаційних ударів і здійснили 44 обстріли з реактивних систем залпового вогню як за позиціями наших військ, так і цивільними об'єктами нашої держави. Крім того, окупанти також атакували Україну 33 дронами-камікадзе типу Shahed-136/131, з яких 26 було знищено засобами протиповітряної оборони України. Військовий експерт Владислав Селезньов вважає, що до кінця вересня українцям варто підготуватися до жорсткіших ударів.

Так, екс-спікер Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов 11 вересня в ексклюзивному інтерв'ю Оbozrevatel заявив, що Збройні сили Російської Федерації готують масштабний наступ. На це вказує концентрація ворожих сил та коштів на Куп'янсько-Лиманському, Бахмутському та на Токмацькому напрямах.

Можливо, це станеться наприкінці вересня. Таку думку озвучив військовий експерт Владислав Селезньов.

За його словами, зараз ЗСУ потрібно звернути пильну увагу на Куп'янсько-Лиманський напрямок.

"Там концентрується підрозділ 25-ї армії. Генерал Сирський говорить про те, що вони готуються перейти в наступ у найближчій перспективі. Підтягуються додаткові резерви в районі Бахмута з боку ворожої армії. Серйозна концентрація сил і коштів на північ і на південь від Бахмута", - сказав Селезньов. .

Що стосується південного фронту, то на Токмацькому напрямку ворог зосередив дві бойові повітряно-десантні дивізії супротивника та ще дві, які складаються з мобілізованих. Одна з них – на базі Рязанського повітрянодесантного училища.

Селезньов вважає, що ресурсів у росіян досить багато, вони їх підтягують та готуються до атаки.

"Мої джерела з Криму повідомляють про те, що в Севастополі серед військовослужбовців йде розмова про те, що 26 вересня - це та дата, коли путінська армія може перейти в масштабний наступ. До цього періоду потягується особовий склад і резерви", - додав він. .

Окрім того, Владислав Селезньов оцінив перспективи українського наступу. Він зазначив, що у цьому питанні дуже багато змінних, щоб робити якісь прогнози.

"Єдине чітке розуміння, яке ми маємо, — щодо погодних умов. У вересні і, можливо, в першій декаді жовтня буде більш-менш сухо, з середини жовтня розпочнуться осінні дощі, які перетворять наші поля та польові дороги на суцільне болото. За таких умовах переміщати бронетехніку буде неможливо. Швидше за все, на цей момент операція перейде у фазу позиційної війни", - вважає військовий експерт.

Читайте також:

Відмова нирок у Кадирова: лікарі намагаються його врятувати, поки що він ще розмовляє

Кадирова вже не можуть врятувати: сім'я молиться та готується до похорону. Що пишуть ЗМІ

Він просто потонув: у Росії почався галас навколо високопосадовця Путіна