Ні для кого вже не секрет, що минулого місяця Україна знищила сучасну російську систему ППО, розташовану на окупованому Кримському півострові, завдавши прямого удару в С-400 "Тріумф". Ще б пак, українські військові настільки модернізували свої ракети, що тепер вони можуть застосовуватися для ударів по території Росії. Деякі експерти тепер побоюються, що ВСУ цим можуть довести Путіна до відчаю.

І справді, виробництво Україною нещодавно модифікованої крилатої ракети, здатної вражати цілі на відстані сотень миль від російського кордону, викликало побоювання, що Володимир Путін може вдатися до ядерного варіанту, якщо він дійде до "розпачу".

Доктор Алан Мендоса, виконавчий директор аналітичного центру Товариства Генрі Джексона, заявив, що, хоча ядерна загроза малоймовірна, вона все ж таки залишається, якщо глава Кремля відчує себе загнаним у кут на тлі атак на російські міста.

"Малоймовірно, що Росія завдасть ядерного удару по Україні або по союзникам по НАТО просто у відповідь на використання ракет "Нептун" – це означало б відповідь Заходу, яка, безсумнівно, прискорила б крах режиму Путіна. Тим не менш, якщо Путін відчує, що його влада йде з його рук, він може зробити відчайдушний крок. У цей момент можна сподіватися, що розумніші сили в російській ієрархії втручаться і усунуть його від командування", - цитує експерта видання Daily Mail .

Читайте також:

Відмова нирок у Кадирова: лікарі намагаються його врятувати, поки що він ще розмовляє

Кадирова вже не можуть врятувати: сім'я молиться та готується до похорону. Що пишуть ЗМІ

Він просто потонув: у Росії почався галас навколо високопосадовця Путіна