Соратники Олексія Навального провели розслідування щодо розкішної яхти «Витончена», яка, як повідомляється, належить Володимиру Путіну. Слідство стверджує, що яхту терміново перевезли з Німеччини до Росії перед вторгненням в Україну і під час війни пройшла значний ремонт. Подробиці розслідування опубліковані на YouTube-каналі та на сайті Олексія Навального.

Про це пише «pravda»

«Graceful» — одна з трьох великих яхт, які, ймовірно, пов'язані з Путіним. Слідство стверджує, що яхту було реконструйовано та переобладнано на базі старої яхти Путіна, з капітальним ремонтом та дорогим обладнанням. Яхту доставили до Калінінграда у січні 2022 року для подальшої роботи.

За версією слідства, «Граціозну» перевезли до Санкт-Петербурга під час Петербурзького міжнародного економічного форуму у червні 2023 року. Зараз повідомляється, що вона прямувала в Сочі Північним морським шляхом.

Соратники Навального наводять докази того, що яхта призначена для використання Путіним, у тому числі наявність на борту співробітників Федеральної служби безпеки (ФСБ) та її пересування у супроводі кортежу. На яхті нібито є телефон спеціального зв'язку "Престиж-СВ", призначений для роботи з "цілком секретною" інформацією.

Розслідування розкриває подробиці планування яхти, включаючи різні палуби, кімнати відпочинку, обідні зони, басейн, який перетворюється на танцмайданчик або театр, каюти для гостей та команди, а також місця для відпочинку, такі як тренажерний зал. Витрати на реконструкцію, включаючи перефарбування, заміну палуби, ремонт меблів та багато іншого, як повідомляється, лише за 2022 рік становили близько 32 мільйонів доларів.

Читайте також:

У Путіна відмовить нога і зачіпається око: Зеленський розповів, яку область віддасть в обмін на вступ до НАТО

Кремль скоро розвалиться: важливий міністр Путіна втік до США і влаштувався водієм фури. Фото

Ніколи не говоріть на автозаправці фразу "до повного бака": чим це небезпечне