За словами міністра оборони Олексія Резнікова, територіальні збірні центри в Україні мають зазнати значних зусиль із цифровізації приблизно в середині осені. Про це він заявив під час Міжнародного форуму ветеранів.

Дану інформацію повідомляє портал «censor»

Резніков зазначив, що до середини осені очікується комплексніша цифровізація Центрів територіальних зборів, раніше відомих як військові комісаріати. Наразі Міністерство оборони перебуває у процесі підписання спільних наказів із різними іншими урядовими відомствами для полегшення взаємного обміну інформацією.

Метою цієї роботи з цифровізації є налагодження автоматизованого обміну інформацією між різними державними структурами, включаючи Міністерство юстиції, Міністерство внутрішніх справ, Центральну виборчу комісію, Міністерство закордонних справ та Державну прикордонну службу.

Резніков зазначив, що в результаті цифровізації всі існуючі реєстри будуть інтегровані в центральну базу даних. У громадян, які відвідують територіальні центри зборів, буде менше причин фізично відвідувати приміщення центрів, за винятком випадків, коли їхня присутність дійсно необхідна.

Загалом ця ініціатива щодо цифровізації спрямована на оптимізацію адміністративних процесів, підвищення точності даних та покращення взаємодії громадян з державними службами за рахунок більш ефективного обміну інформацією та її доступності.

Читайте також:

Не дивуйтесь цінами на заправках: знову дорожчає бензин. Які зараз ціни

Українцям розповіли, до чого готуватись узимку і чи будуть блекаути

Ліквідація Путіна: у розвідці розповіли, хто зможе це зробити