Російська влада хоче перевести всі таксі на вітчизняні автомобілі. Відповідні поправки до законодавства вже підтримала комісія з транспорту Державної ради РФ.

Як повідомляють російські ЗМІ, у РФ переконані, що таке рішення сприятиме "формуванню загальнофедерального технологічного суверенітету та стійкості вітчизняної транспортної мережі до санкційного тиску".

Зазначається, що затвердженим рівням локалізації відповідають АвтоВАЗ, УАЗ та Тульське підприємство китайської марки Haval. Передбачається, що зміни набудуть чинності з 1 січня 2024 року.

Самі компанії таксі у Росії виступили проти нових правил. Асоціація "Національна рада таксі" навіть зверталася до прем'єра Михайла Мішустіна з проханням не змушувати бізнес купувати лише вітчизняні автомобілі. За їхньою оцінкою, це призведе до зростання цін на перевезення та зниження транспортної доступності в країні.

В асоціації зазначають, що "не можна змусити підприємців купувати те, чого немає у продажу, а якщо є, то за ціною, що веде до банкрутства". Зокрема, ціни на автомобілі економ-класу, які зібрали в Росії, зросли останнім часом на 70-80%, до 1,8-2 млн. рублів (приблизно $19-21 тис.).

При цьому в РФ спостерігається дефіцит легкових автомобілів компакт-класу вартістю до 1 млн. рублів (приблизно $10,5 тис.), які в основному використовуються в таксі та каршерингу.

Читайте також:

У Путіна відмовить нога і зачіпається око: Зеленський розповів, яку область віддасть в обмін на вступ до НАТО

Кремль скоро розвалиться: важливий міністр Путіна втік до США і влаштувався водієм фури. Фото

Чоловік одразу зачарувався: мешканцю Львівщини видали 20 тисяч гривень за помилковий порядок денний

Дівчина прийшла на перше побачення без одягу, але хлопець цього довго не помічав. Фото