У своєму виступі перед членами датського парламенту, відомого як Фолькетинг, президент України Володимир Зеленський висловив подяку Данії за надання зброї та спорядження, які активно сприяють захисту свободи та життя в Україні. Він наголосив, що позиція України проти російської агресії стосується не лише її власної безпеки, а й забезпечення безпеки сусідніх країн.

Про це пише «ТСН»

Зеленський наголосив на важливості оборони України у запобіганні поширенню більшої загрози по Європі. Він попередив, що якщо Україна не чинитиме опір агресії, російські сили мають плани поширити страждання за межі України. Він зазначив, що Росія відкрито заявляє про свої наміри і всі сусіди Росії можуть опинитися в небезпеці, якщо Україна не займе тверду позицію проти окупації.

Президент України наголосив на важливості міжнародної підтримки та єдності перед обличчям російської агресії. Він запевнив датський парламент, що Україна сповнена рішучості терпіти та протистояти агресорам. У своєму виступі Зеленський наголосив на взаємозв'язку регіональної безпеки та важливості спільної боротьби проти будь-якої загрози миру та стабільності в регіоні.

"Зараз російське зло б'є болем і смертями по українських містах та селах. Але відкрито каже, що Україною не обмежиться. Потім після нашої країни вони хочуть зазнати цих страждань далі до Європи, і далі у світ. І я впевнений, що ви це чуєте з Москви. Усі сусіди Росії під загрозою, якщо Україна не встоїть", - каже Зеленський.

Читайте також:

"Нам страшно виходити на вулицю": росіяни скаржаться, що їх почали відловлювати за кордоном

До кінця серпня розпочнеться казкове везіння: яким трьом знакам Зодіаку доля підготувала сюрпризи

Взимку ви відкриватимете банку за банкою: рецепт квашеної капусти по-чеськи