На війні в Україні наживаються всі, хто позбавлений моральних принципів та базових понять про людяність, справедливість та правду. І скільки б оточуючі говорили про те, що добре, а що погано під час війни, знайдуться ті, хто вивертає будь-яку ситуацію так, що збагатитися, і не має значення за чий рахунок.

Нещодавно у Києві був зовсім кричущий злочин, про який дізналася вся Україна. Жінку, яка проживає в Києві, було викрито у шахрайстві, пов'язаному із заволодінням коштами родичів військовополоненого. Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

За інформацією слідства, підозрювана, родом із Чернігівської області, видавала себе за спеціаліста з обміну військовополоненими та пропонувала свою допомогу у пошуку місцезнаходження військовополоненого родича. Вона представилася співробітницею Міністерства оборони України та обіцяла допомогти внести його дані до списків для обміну у найкоротші терміни.

Потерпіла, довірившись підозрюваній, у період із травня по червень 2023 року, шість разів передала їй гроші на загальну суму близько 150 тисяч гривень. Однак після цього підозрювана перестала підтримувати зв'язок із постраждалою та використала отримані кошти на власні потреби.

Внаслідок проведеного слідства стало відомо, що жінка мала судимість за скоєння крадіжки у минулому. Вона була засуджена до 7 років позбавлення волі із конфіскацією майна. Однак це рішення суду перебуває на стадії оскарження і ще не набрало законної сили.

Читайте також:

Від переляку вона тепер завжди посміхається: мешканка Москви розповіла на камеру про атаку дронів

Батькам розповіли, чого чекати 1 вересня і чи повернуться діти за парти

Зазначимо у жовтні: українцям запропонують нове свято та вихідний день