2023 року в Україні було заплановано кілька етапів підвищення пенсій, незважаючи на військовий стан.

Докладніше про те, хто отримає підвищені виплати у серпні, інформує сайт "На пенсії" .

Спочатку ми згадаємо, як протягом року вже проходила індексація пенсій. У березні було проведено індексацію пенсійних виплат, яка торкнулася 10,5 мільйонів пенсіонерів. Максимальна надбавка складала 1500 гривень, а мінімальна – 100 гривень.

Наступне підвищення пенсій було з 1 квітня для працюючих пенсіонерів. Збільшені виплати почали одержувати з 1 червня. Внаслідок перерахунку пенсій, понад 654,9 тисяч працюючих пенсіонерів отримали збільшення розміру пенсії, середній розмір підвищення становив 221,74 гривень.

У липні було проведено ще одну хвилю індексації виплат для кількох професій, включаючи державних службовців, науковців та працівників органів місцевого самоврядування. Середнє підвищення пенсій було найбільшим у осіб, які одержують пенсії згідно із Законом "Про статус народного депутата України", зі збільшенням у середньому на 1450,98 гривень. За ними йдуть держслужбовці, середнє збільшення становило 1046,70 гривень. Також підвищення пенсій отримали працівники органів місцевого самоврядування, де щомісячні виплати зросли загалом на 634,89 гривень. Громадяни, які отримували пенсію згідно із законом "Про наукову та науково-технічну діяльність", отримали найменше збільшення, в середньому на 422,51 гривень.

З 1 серпня не заплановано перерахунок пенсій, тому виплати залишаться такими самими, як і в липні. Однак пенсіонери, яким у серпні виповнюється 70, 75 чи 80 років, зможуть отримувати вікову надбавку.

Читайте також:

Як додати 800 гривень до своєї пенсії: хто може розраховувати на цю надбавку

Важливо про мобілізацію: що чекає на українців вже з серпня цього року

Прийде кидати палити: що зміниться з 11 липня і чому ви не зможете купити улюблені цигарки