Стало відомо, що 1 липня помер прокурор Чувашії Андрій Фомін. Трагедія сталася у Чебоксарах під час запливу через Волгу "Chebswim-2023". Чиновник щорічно брав участь у запливах Волгою.

Про це повідомляється у телеграм-каналі Baza.

За попередньою інформацією, у нього зупинилося серце. Рятувальники витягли чоловіка з води, спробували ренімувати, але безуспішно.

"У Чувашії загинув прокурор республіки Фомін. Він потонув під час запливу chebswim", - сказано в повідомленні.

За інформацією каналу, НП сталася близько 13 години дня. Прокурору у воді стало погано, він почав тонути. Рятувальники дістали Фоміна із води, проте врятувати чоловіка не вдалося.

У Фоміна зупинилося серце за 150 метрів від суші, пише, у свою чергу, телеграм-канал Mash. У момент запливу він був із рятувальним буєм і в гідрокостюмі.

Існує припущення, що дістатися берега останню сотню метрів Андрію Фоміну могла перешкодити сильна течія. Серце не витримало навантаження і зупинилося. Відомо, що коли прокурора дістали на берег, він уже мав воду в легенях.

Андрій Фомін - державний радник юстиції 3 класу, почесний працівник прокуратури Російської Федерації. Він народився 1965 року і з 1992 року служив в органах прокуратури, пройшовши шлях від стажистів прокуратури Дзержинського району Ярославської області до прокурора Чуваської Республіки.

Цікаво, що з 2014 по 2020 роки Андрій Фомін обіймав посаду першого заступника прокурора Криму.

Читайте також:

Арешт найвідомішого путінського генерала Суровікіна: що відомо на сьогоднішній день

Удар по Путіну: Китай раптово підтримав визволення Криму

"Від щасливих українців": у мережі показали надгробок для могили Путіна