Сьогодні, 2 липня, у церковному календарі відзначається день пам'яті Юди, брата Господнього. Юда був одним із братів Ісуса Христа, який спочатку не визнавав його божественного походження.

Детальніше про 2 липня, його історію, традиції, прикмети та заборони читайте в нашому матеріалі.

Записи свідчать, що коли їхній батько Йосип роздавав братам землю, він також хотів віддати частину Ісуса, незважаючи на те, що Ісус не був його сином від Діви Марії. Брати чинили опір цій ідеї, тільки Яків погодився поділитися своєю часткою з Христом і першим повірив, що Ісус – Син Божий.

Після цього Юда також повірив і став одним із 12 апостолів. Однак він завжди носив у собі сором за свою зрадницьку роль, і часто у посланнях називав себе Яковом. Після піднесення Христа Юда вирушив світом, щоб проповідувати Слово Боже. Він був страчений у Вірменії приблизно в 80 році, був розіп'ятий на хресті та пронизаний стрілами.

Що заборонено робити 2 липня

- Уникайте підрахунку бджіл на пасіці 2 липня, оскільки їх рух може бути порушений і це може призвести до непередбачуваних наслідків.
– Не рекомендується продавати мед 2 липня. Краще 2 липня віддайте його "безплатно", щоб не зазнати збитків. Це вважається гарною практикою та символічним жестом щедрості.
- Сильно не рекомендується вбивати бджіл 2 липня навіть випадково. Бджоли відіграють важливу роль в запиленні рослин та підтримці екологічної рівноваги.

Народні прикмети та традиції на 2 липня

- Якщо ви помічаєте, що 2 липня бджоли активно літають над рослинами та запилюють їх, це вважається хорошим знаком та віщує хороший урожай.
- Якщо ваш кіт 2 липня вважає за краще сховатися в прохолодне місце, це може вказувати на те, що наступні дні, після 2 липня, будуть спекотними.
- Якщо увечері 2 липня ви бачите веселку, це може бути ознакою гарної погоди.
- Спостереження хмар в обідній час 2 липня може вказувати на дощі, що наближаються, але їх зникнення може передвіщати ясну погоду на наступний, після 2 липня, день.

Читайте також:

Дуже непогана надбавка: кому з українців підвищать пенсії одразу на 20%

І знову подорожчання яєць: коли воно почнеться і до чого готуватись

Повне скасування готівки в Україні: у Зеленського розповіли, що відбувається