Напередодні стало відомо, що ФСБ закрила кримінальну справу проти голови ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина про заклик до заколоту. Однак у військових аналітиків та політологів залишилося питання, чи справді Володимир Путін просто забуде всю цю історію з державним переворотом.

Наприклад, в інтерв'ю The War zone глава ГУР МО Кирило Буданов заявив, що після спроби заколоту російська ФСБ отримала завдання ліквідувати ватажка "ЧВК Вагнер" Євгена Пригожина.

"Ми знаємо, що завдання вбити Пригожина доручили ФСБ. Чи будуть вони успішними в цьому? Час покаже. Так чи інакше, всі потенційні замахи на вбивство не будуть швидкими. Їм знадобиться певний час, щоб розробити відповідні підходи та досягти етапу, коли вони будуть готові до масштабної операції. Але я хотів би наголосити, що це велике відкрите питання. Чи вдасться їм це здійснити? Чи вирішаться вони виконати цей наказ?", - заявив Буданов.

Цікаво, що аналогічну думку поділяють американці.

"Путін не прощає зрадників. Навіть незважаючи на те, що Путін сказав: "Пригожин, ти їдеш до Білорусі", для нього він все одно зрадник, і я думаю, Путін ніколи цього не пробачить", - заявила Джилл Догерті, колишній керівник московського бюро CNN та давній експерт з російських справ.

Нагадаємо, що 23 червня засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що ЗС Росії нібито завдали удару по тилових таборах угруповання. Він пригрозив застосувати силу та знищити всіх, хто перегородить шлях бійцям "Вагнера". А вже через добу, увечері 24 червня, Пригожин після проведення переговорів з президентом Білорусії Олександром Лукашенком оголосив, що бійці ПВК "Вагнер" розвертаються і прямують до польових таборів.

На сьогоднішній день відомо про припинення участі ПВК "Вагнер" у СВО, оскільки голова цієї структури Євген Пригожин відмовився укладати контракт з Міноборони та Пригожину "не виділятиметься фінансування, матеріальні кошти"

При цьому, що буде з ПВК "Вагнер", а також чим займеться Пригожин у Білорусії, поки що незрозуміло.

Читайте також:

Арешт найвідомішого путінського генерала Суровікіна: що відомо на сьогоднішній день

І це лише початок: у США розповіли, що Пригожин справді приготував для Путіна

Це тримали в таємниці: Захід під час бунту Пригожина просив Україну не бити Путіном