Офіційний представник чергової країни зробив заяву про те, що територіальну цілісність України має бути відновлено в рамках кордонів станом на 1991 рік.

Як повідомляє УП , відповідну заяву зробив китайський посол при Європейському Союзі Фу Цун. І це при тому, що російський диктатор Путін дуже розраховував, що китайська сторона підтримуватиме саме його у питанні війни проти України.

"Ми поважаємо територіальну цілісність усіх країн. Тому коли Китай встановлював відносини з колишнім Радянським Союзом, ми так і домовилися. Але, як я вже сказав, це історичні питання, які мають бути обговорені і вирішені Росією та Україною, і це те, за що ми виступаємо", – зазначив Фу Цун.

Хоча інші китайські чиновники та Міністерство закордонних справ зазвичай утримуються від подібних коментарів, Фу наголосив в останньому інтерв'ю, що позиція Китаю щодо України "була дуже чіткою".

"Ми виступаємо за мир і вважаємо, що важливо досягти миру якнайшвидше, вирішивши розбіжності за столом переговорів", – сказав він.

Зазначимо, що після вторгнення Росії в Україну китайська сторона утрималася від різких оцінок дій Путіна та його окупаційних військ.

При цьому Пекін зазначав, що дії Путіна нібито спровокували країни Заходу та блок НАТО.

Читайте також:

Арешт найвідомішого путінського генерала Суровікіна: що відомо на сьогоднішній день

І це лише початок: у США розповіли, що Пригожин справді приготував для Путіна

Це тримали в таємниці: Захід під час бунту Пригожина просив Україну не бити Путіном