Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції, де мають частковий успіх. Так, минулої доби на Запорізькому напрямку ЗСУ пройшли вперед від 300-350 м, а на Бердянському напрямку бої продовжуються поблизу с. Макарівка. При цьому слід знати, що наші війська рухаються в умовах найжорстокіших боїв, авіаційної та артилерійської переваги ворога. Отже, кожні 100 м звільненої землі на вагу золота.

Так, командувач Сил оборони Таврійського спрямування, бригадний генерал Олександр Тарнавський заявив , що лише за добу ракетники та артилеристи виконали 1504 вогневих завдань на цьому напрямі — росіяни втратили майже чотири роти вбитими та пораненими.

"На Таврійському напрямку Сили оборони продовжують вибивати росіян з позицій. За останню добу втрати ворога вбитими та пораненими склали майже чотири роти. Знищено та пошкоджено 56 одиниць військової техніки противника", - підкреслив Тарнавський.

Зокрема, завдяки точним ударам українських воїнів, знищено та пошкоджено 33 одиниці військової техніки — вертоліт Ка-52, шість танків, чотири бойові машини піхоти, три тягачі МТЛБ, гаубиці 2С19 "Мста-С" та 2А65 "Мста-Б", самохідні артилерійські установки 2С1 "Гвоздика" та 2С3 "Акація", зенітні комплекси "Тор" та "Бук-М2", безпілотники "Орлан-10" та "Ластівка-М".

Крім того, було знищено 6 складів із боєприпасами ворога.

Тарнавський також показав видовищне відео із вибухом ворожої техніки.

Читайте також:

Потужна повінь у Росії: затоплено велике місто, пливуть будинки та машини. Відео

Російські мільярдери та топ-чиновники втомилися від Путіна. На що його підштовхують до України

Захід почав відмовлятися від російської нафти, показавши, як Путін давитиметься. Відео