Успішний контрнаступ України може не лише посилити позиції Києва під час майбутніх мирних переговорів, а й схилити Москву до дипломатії, вважає державний секретар США Ентоні Блінкен.

Як він зазначив на спільному з міністром закордонних справ Італії Антоніо Таяні брифінгу , у цьому сенсі контрнаступ "може наблизити світ, а не віддалити його".

"Успіх України в контрнаступі може зробити дві речі. Це зміцнить її позицію за будь-яким столом переговорів, який з'явиться. Це також може призвести до того, що Путін нарешті зосередиться на переговорах щодо припинення війни, яку він розпочав", – сказав Блінкен.

Крім того, Блінкен зазначив, що саме військова сила та економічна та демократична сили – це найважливіші речі, які потрібні Україні, щоб досягти успіху не лише для того, щоб вижити, а й для того, щоб розвиватися далі.

"І це також надсилає дуже сильний сигнал президенту Путіну, що оскільки він вірить, що він переживе Україну, що він переживе наші країни, він помиляється; і що ми віддані Україні не лише зараз, а й у довгостроковій перспективі", - наголосив він.

Читайте також:

Лукашенко вже заявив, що без вагань застосує ядерну зброю, яку йому дав Путін

Російські мільярдери та топ-чиновники втомилися від Путіна. На що його підштовхують до України

Захід почав відмовлятися від російської нафти, показавши, як Путін давитиметься. Відео

Лукашенко вже віддає Путіну найцінніше: що везуть у секретних поїздах із Білорусі