Xiaomi припиняє підтримку застарілих смартфонів, включаючи такі моделі як Xiaomi Mi Note 10 Lite, Redmi Note 9 Pro, Redmi Note 9S, Redmi Note 9S Pro та Redmi Note 9S Pro Max. Ця компанія оновила список смартфонів, які перейшли в статус End of Support (EOS), що означає, що нові оновлення для них більше не випускатимуться.

Докладніше про те, які смартфони більше не оновлюватимуться, інформує xiaomiui.net.

Користувачі даних моделей Xiaomi зв'язуються з ризиками збереження даних, оскільки пристрої Xiaomi можуть стати вразливими для хакерів та зловмисників. Це пов'язано з тим, що старі смартфони Xiaomi не отримають оновлень інтерфейсу MIUI, Android та опцій безпеки. Без останніх оновлень Xiaomi можна пропустити виправлення критичних помилок, що може призвести до серйозних проблем збереження даних на пристроях Xiaomi.

У той же час компанія Xiaomi зазначає, що якщо якась із цих моделей Xiaomi вже розпочала процес отримання оновлень від Xiaomi, то оновлення залишатиметься в процесі й буде випущено в повному обсязі.

Не можна піддавати сумніву значення оновлень програмного забезпечення на будь-якому пристрої, у тому числі та на Xiaomi. Оновлення можуть включати як зовнішні зміни, так і вирішення завдань на різних рівнях, занурившись окремо як у виправлення програмних помилок, так і на поповнення функцій для користувачів. Ігнорувати оновлення ПЗ, у тому числі й на Xiaomi, може призвести до ряду проблем з пристроєм, включаючи витік персональних даних користувача.

Читайте також:

За ці гроші можна купити хату в селі: скільки коштує найкрутіший смартфон Xiaomi, що вдарив по iPhone

Торкнеться мільйонів українців: ПриватБанк розповів про нові зміни

Відпустку без відпускних: українців готують до нових правил. Що хочуть змінити