Нині всі українці знають, що заробітна плата працівникам за весь час відпустки виплачується до її початку, якщо інше не передбачено трудовим або колективним договором. Така норма передбачена частиною п'ятою статті 115 КЗпП та частиною першою статті 21 Закону «Про відпустки». Ще б пак, планувати відпочинок завжди хочеться із грішми в кишені. Однак вже незабаром все може змінитись.

Так, стало відомо, що в Україні планують змінити граничні строки виплати відпускних, незважаючи на воєнний стан у країні.

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт № 9309, яким пропонується внести зміни до деяких законодавчих актів в частині строків оплати відпусток.

Якщо проект буде ухвалено, то на відпочинок грошей у українців не буде.

Наразі, згідно чинного законодавства, роботодавець зобов’язаний виплатити працівникові відпускні до його виходу у відпустку. Фактично у відпустку працівник іде з усією сумою відпускних наперед. А згідно з новим законопроектом, роботодавцю пом’якшать терміни виплати відпускних. Адже зараз під час війни далеко не завжди на підприємстві є вільні гроші, які можна виплатити відпускникам.

Отже, якщо новий закон ухвалять, роботодавець зможе виплачувати працівникам відпускні протягом відпустки. Але є одна приємне уточнення. На думку авторів законопроєкту № 9309, такі норми щодо відтермінування виплат на більш пізній момент, граничні строки якого не визначені, погіршують умови виплат працівнику.

У зв'язку з цим, пропонується діючі норми доповнити нормою наступного змісту: "виплата заробітної плати у інший строк проводиться за погодженням з працівником, але не пізніше дня закінчення відпустки.

Якщо народні обранці погодять всі нові норми, то на українців також чекають нові правила надання відпусток.

Зокрема, законопроектом передбачено такі зміни:

  • Право на відпустку при народженні дитини надаватиметься не пізніше ніж через 3 місяці від дня народження.
  • Одна з частин щорічної відпустки не може становити менше ніж 14 календарних днів поспіль.
  • Громадянам надаватимуть відпустку з усиновлення дитини, причому незалежно від віку усиновленої дитини.
  • У відпустку без збереження зарплати можна буде відправляти працівника не на 15, а на 30 днів протягом року.
  • Українцям, демобілізованим із ЗСУ, надаватимуть відпустку тривалістю 60 робочих днів із виплатою двомісячного грошового забезпечення.

Читайте також:

Це треба знати, що українцям видадуть безкоштовні набори продуктів. Хто отримає допомогу та як подати заявку

Перевіряйте платіжки: яким має бути тариф на газ у травні

Нарешті потішили: на українців чекає масштабний перерахунок пенсій. Коли виплатять