Після повномасштабного нападу агресора Росії на Україну існує загроза ескалації конфлікту з Москвою. До кінця десятиліття світ стане небезпечнішим і потрібно готуватися до нових викликів, серед яких, зокрема, зростання впливу Китаю та поширення екстремізму в африканських країнах. Про це заявив міністр Великобританії Бен Воллес.

Як повідомляє Financial Times , він розповів про те, що існує ризик спалаху більш масштабної глобальної конфронтації у світі до кінця поточного десятиліття.

"До кінця десятиліття світ стане більш небезпечним та нестабільним місцем, а оборона буде важливішою для нашого життя", - зазначив Уоллес і закликав збільшити військові витрати до 2,5% ВВП.

За його словами, після повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну є ймовірність ширшого конфлікту з Москвою. Серед викликів також зростання впливу Китаю та поширення екстремізму у країнах Африки.

"Я думаю, що конфлікт наближається, чи буде він гарячим або холодним, ми ще побачимо... Я думаю, що наближається конфлікт із низкою супротивників у всьому світі... Нам усім потрібно бути готовими до цього", - сказав Бен Уоллес і підкреслив, що зараз світ переживає "кінець аномального періоду після холодної війни".

Читайте також:

Щось відчуває: Путін наказав відбирати у росіян цигарки та льодяники. ЗМІ розкрили дивні деталі

Це вже кінець: Пригожин заявив, що ЗСУ майже повністю знищили "Вагнер"

Це вже поразка: Китай розлютився на Путіна через "Кинжал", який збила Україна