Ніхто не заперечуватиме, що в Білорусі постійно говорять про загрозу з боку України. Так, Олександр Лукашенко припускає, що в рамках контрнаступу Україна здійснюватиме певні маневри на території Білгородської, Курської та Брянської областей. А як ще пояснити, що в Білорусі почали з'являтися знамениті "зуби дракона", які військові мають за 20 кілометрів від Гомеля, біля траси у напрямку кордону з Україною. Спостерігається й авіаційна активність на аеродромах "Мачулищі", "Барановичі" та "Ліда".

Так, стало відомо, що 18 травня з аеродрому "Барановичі" на аеродром "Мачулищі" перебазували 8 винищувачів Су-34 та 2 Су-30СМ, які перебували у Барановичах з 15 січня 2023 року.

Водночас з аеродрому "Мачуліщі" на аеродром "Барановичі" сталося переміщення 10 вертольотів ВКС РФ (Мі-28, Мі-24 та Мі-8), які постійно перебували в Мачулищах з 5 лютого 2023 року.

А ще було зафіксовано такі переміщення:

  • з аеродрому "Барановичі" на аеродром "Ліда" відбулося переміщення кількох літаків ВКС РФ (імовірно двох Су-24МР);
  • з аеродрому "Барановичі" військово-транспортний літак Ан-26 ВКС РФ (RF-36126) двічі літав із вантажем на аеродром "Мачулищі", а пізніше він відлетів до РФ;
  • на аеродром "Барановичі" прилітав військово-транспортний літак Ан-12БК ВКС РФ (RF-90787). Пізніше двічі літав із вантажем на аеродром "Мачуліщі".

Про це повідомила моніторингова група " Беларуский Гаюн ".

З чим пов'язані такі дії, поки що невідомо.

Водночас військовий експерт, керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко вважає, що такі дії ворога абсолютно прогнозовані.

За його словами, російські окупанти намагаються демонструвати, що вони готові посилити обстріл з Білоруського напрямку.

Цілком можливо, наголосив також Мусієнко, що росіяни готують якісь провокації не лише проти України, а й Польщі. У цьому контексті слід зважати на риторику ворожих пропагандистів.

"Вони все частіше говорять про те, що треба бити по кордону України з Польщею, територією Польщі, щоб блокувати переміщення зброї і так далі", – наголосив військовий експерт.

Читайте також:

Щось відчуває: Путін наказав відбирати у росіян цигарки та льодяники. ЗМІ розкрили дивні деталі

Це вже кінець: Пригожин заявив, що ЗСУ майже повністю знищили "Вагнер"

Це вже поразка: Китай розлютився на Путіна через "Кинжал", який збила Україна