Чутки про погіршення здоров'я Олександра Лукашенка з'явилися 9 травня, коли він у супроводі швидкої спеки покинув парад у Москві, навіть не покладаючи квіти і ні з ким не спілкуючись. Крім того, Лукашенко не був присутнім на сніданку, який Путін влаштував для іноземних гостей, а на руці його помітили бинт. А ще того ж дня Лукашенко вперше не виступив із промовою на майдані Перемоги у Мінську.

Ні для кого не є секретом, що Олександр Лукашенко в Білорусії має абсолютну владу. З цієї причини всіх здивував той факт, що на День Перемоги в Мінську, замість Лукашенка, вітальну промову говорив голова МО РБ Віктор Хренін, а Лукашенко просто стояв у натовпі і мовчав. Журналісти також зазначили, що на останньому офіційному заході в Мінську диктатор мав осиплений голос.

Заступник керівника Об'єднаного перехідного кабінету Білорусі, керівник Народного антикризового управління Павло Латушко в ефірі Апостроф TV заявив , що білоруський диктатор Олександр Лукашенко "жахливо виглядав у Москві" через те, що він хворий на грип і COVID-19, і його стан "досить поганий" ".

До речі, за даними британського видання Mirror, Лукашенко напередодні параду благав Путіна дозволити йому не приїжджати до Москви з "медичних причин". Але Путін, який прагнув показати, що він не перебуває у повній ізоляції через вторгнення в Україну, наполяг на його приїзді.

У статті також йдеться, що Лукашенко страждає від надмірної ваги, гострої проблеми з коліном та серйозних проблем зі спиною. Крім того, видання стверджує, що дорогою до аеропорту в Москві Лукашенку супроводжувала швидка допомога.

А ось українські журналісти показали відео Лукашенка з параду у Москві медичному експерту Марині Єріній, лікарю-терапевту, фізіотерпаєвту. Перше, що всіх збентежило, то це те, що Лукашенко дуже повільно і якось через силу ходить.

"Це може говорити і про перенесену виснажливу хворобу, той же грип або Covid-19. А може вказувати на больовий синдром кульшового або колінного суглоба, з яким він намагається впоратися, але це не вдається... Можна припустити грижу або протрузію дисків хребта... Адже він високого зросту — понад 182 см, не худенький, та й вік (68 років) найуразливіший для таких захворювань", - зазначила Єріна.

Щодо пов'язки на руці, то лікар звернула увагу на те, що вона фіксує великий палець кисті: “Можливо, це розтягнення або травма сухожилля. А от якщо придивитися до його нігтів на руці, деформації нігтьової пластини можуть вказувати на псоріаз”. А за цієї хвороби, за словами лікаря, може розвинутися псоріатичний артрит. Одним із його проявів якраз і є ураження міжфалангових суглобів перших пальців кистей.

Читайте також:

"Він був разом із нами": у Путіна пояснили, чому Лукашенко раптово зник після параду

Лукашенку з параду забрала реанімація. Чим його почастував Путін на день перемоги?

Лукашенко терміново зібрав силовиків, заявивши про серйозну небезпеку. Щось відчуває