Багато хто пам'ятає, як у 2022 році реєструвалася жахлива масова загибель китоподібних та їх викидало сотнями на різні чорноморські береги.

Для дельфінів квітень виявився не менш трагічним, ніж попередні місяці. У Чорному морі фіксують рекордну кількість мертвих представників китоподібних. Про екоцид розповів директор Національного природного парку "Тузловські лимани" Іван Русєв.

У квітні 2023 року не було рашистської військової надводної та підводної навали в акваторії біля Національного природного парку "Тузловські лимани", біля острова Зміїний та взагалі у Північно-Західній частині моря, як це було 2022-го.

Проте протягом квітня 2023-го вже зареєстровано понад сотню загиблих дельфінів у бухтах Севастополя та інших берегів окупованого Криму та неподалік Новоросійська, Сочі, Геленджика, Анапи, серед яких є і контужені тварини із симптомами уражених військовими снарядами.

Іван Русєв зазначає, що багато серед загиблих – дельфіни виду афаліну. За даними російських джерел, лише на узбережжі окупованого Криму з січня вже було нараховано 77 загиблих китоподібних, серед яких і контужені тварини.

Директор Національного природного парку "Тузловські лимани" каже: "І якщо зараз лише зареєстрованих вже понад 100 загиблих тварин, то фактична їхня загибель набагато більша і, згідно з науковими розрахунками, становить понад 1000. І це є підтвердженням того факту, що активність ворожих субмарин і надводних човнів у тій частині Чорного моря біля Криму та Новоросійська є головним фактором продовження загибелі рідкісних чорноморських тварин зараз у квітні 2023 року

Читайте також:

Це потрібно знати, що українцям видадуть безкоштовні набори продуктів. Хто отримає допомогу та як подати заявку

Порядок денний можуть вручити через родичів: юрист розповів головні нюанси

Перевіряйте платіжки: яким має бути тариф на газ у травні