Ніхто не стане сперечатись, що випускний бал - це одне з перших яскравих і значних подій в житті кожного школяра. Ще б пак, і діти, і їх батьки з нетерпінням чекають цього свята упродовж цілих 11 років. От тільки війна внесла суттєві корективи в життя бвгатьох українців.

Заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко розповів, чи будуть випускні вечори в українських школярів у 2023 році, повідомивши головну умову щодо проведення таких заходів під час ефіру національного телемарафону.

Так, стало відомо, що у поточному році керівництво шкіл зможе самостійно прийняти рішення про доцільність проведення випускних вечорів.

Чиновник повідомив, що Міністерство освіти і науки України рекомендувало військовим адміністраціям та школам при організації випускних вечорів враховувати ситуацію з безпекою та вимоги воєнного стану. За словами Вітренка, в Україні зараз функціонує понад 12 тисяч шкіл – і в кожній ситуація унікальна.

"Ми впевнені, що великі святкування у воєнний час є недоречними, але і дитинство у дітей забирати не треба", - зазначив він.

Так, на територіях, де навчання проходить дистанційно через близькість місцезнаходження до лінії ведення активних бойових дій, випускні вечори, швидше за все, не проводитимуться, щоб не наражати на небезпеку дітей, батьків і вчителів.

Читайте також:

Це треба знати, що українцям видадуть безкоштовні набори продуктів. Хто отримає допомогу та як подати заявку

Це треба знати: Укрзалізниця змінила правила повернення грошей за квитки

Податки на квартиру: українців попередили про важливу дату. Що потрібно знати