30 квітня завершилося головування Російської Федерації у Раді Безпеки ООН. Варто зазначити, що у дипвідомстві вже заявили, що за цей час Росія ефективно координувала зусилля світової спільноти щодо пошуку відповідей на загрози міжнародному миру та безпеці. Ось тільки в останній день головування міністру закордонних справ РФ довелося вислухати всю правду про злочини Кремля.

І справді, головування Росії в Раді Безпеки ООН піддалося критиці ще до його початку. У центрі критики – суперечність між військовою агресією Росії та Статутом ООН, який свідчить, що організація створена для забезпечення миру та безпеки та що всі держави-члени повинні вирішувати свої розбіжності мирним шляхом.

Більше того, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав російське головування найгіршим квітневим жартом.

Ось тільки у США заявили, що не можуть перешкодити Росії, яка є постійним членам РБ ООН, головувати у цьому органі. Однак під завісу Росія таки відчула тотальний дипломатичний розгром і приниження з боку світової спільноти.

До речі, якщо до цього міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров міг тікати із зали, щоб не слухати нищівної критики, то у квітні статус голови зобов'язував його не покидати залу. І він нарешті вислухав усе, йдеться у сюжеті ТСН.

"Наш сьогоднішній лицемірний керівник - Росія", "Ми бачимо, що російська ідея багатополярності означає для світу", "масові страждання та руйнування держави та населення", "Це - незаконна, безпричинна і непотрібна війна", "Це - цинічно. Ми всі знаємо, поки Росія руйнує - ми відбудовуємо, поки РФ завдає насильства, ми захищаємо", - такі заяви звучали на засіданнях Ради безпеки ООН, а Лавров був змушений слухати всю правду.

Читайте також:

Ніколи цього не робіть: які речі краще не купувати у секонд-хенді. Будуть великі проблеми

Відчує кожен українець: тарифи на воду суттєво зміняться

Путін такого не очікував: чергове вогняне пекло в Росії. Такого не було за всю історію. Відео