В українському суспільстві давно всі звикли до думки, що у ТЦК (воєнкоматах), як правило, сидять задоволені собою та життям пузані, які тільки те і роблять, що хизуються новими крутими тачками. Здається, місця, насиджені роками, багатьом вже скоро доведеться звільнити.

Так, Президент України Володимир Зеленський дав "серйозну рекомендацію" головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному відправляти на фронт військкомів із тилових центрів комплектацій.

"Там багато людей, які сидять на своїх посадах віками, поросли мохом і коріннями", - каже, чи то всерйоз, чи жартома, Зеленський і зазначає, що якщо їх зібрати всіх докупи, то "можна міцне військо назбирати".

Натомість, на вимогу Зеленського, керівниками ТЦК призначатимуть ветеранів, які отримали на війні поранення

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков на брифінгу 28 квітня.

"Є одна із простих рекомендацій президента України. Він дав серйозну рекомендацію главкому Валерію Залужному переважну більшість воєнкомів, які давно сидять (у центрах комплектацій - ред.), відправляти як військовослужбовців на лінію фронту. А скеровувати на їхнє місце військовослужбовців, які отримали поранення, які знають, у тому числі, як правильно проводити роботу з реалізації мобілізаційних потреб", —розповів Резніков.

Міністр додав, що наразі центрами комплектування та соціальної підтримки опікується нещодавно призначений перший заступник міністра оборони Олександр Павлюк.

"Реформа центрів комплектації давно вже на часі", - зауважив Резніков.

Нагадаємо, що Міноборони разом з Міністерством цифрової трансформації також розвиває проєкт "Оберіг".

"Оберіг" - це проєкт Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних і резервістів, який є автоматизованою інформаційно-телекомунікаційною системою, призначеною для збирання, зберігання, обробки та використання даних про військовозобов’язаних (призовників) для забезпечення військового обліку громадян.

Читайте також:

29 квітня по всій Україні користувачі почали стикатися з проблемами у системі "Приват24"

Українців попередили: квартири людей, які виїхали за кордон, таємно продають

Вже навіть попередили: що буде з курсом долара та євро у травні

Вже цього літа в Ялті: відомий український гурт оголосив про переможний концерт у звільненому Криму