Стало відомо, що у системі "Приват24" стався масштабний збій. Представники "Приватбанку" запевнили, що розбираються із ситуацією, однак коли проблему буде усунуто, ніхто не повідомляє.

Так, люди по всій Україні в обід 29 квітня 2023 року почали скаржитись, що з банківських карт неможливо зняти готівку, сплатити покупки в магазині, а також переказати кошти з картки на картку.

На сайті банку оголошено про регламентні роботи щодо оновлення системи безпеки.

Разом з тим прессекретар "ПриватБанку" заявив, що проблеми виникли на стороні платіжних систем, а не банку.

"На нашій стороні технічної проблеми немає. Це проблема, скоріш за все, платіжних систем, ми будемо розбиратись. З банкоматами система працює без проблем взагалі. Я не знаю, які проблеми у Гороховського з Монобанком. Але проблема авторизації, скоріш за все, не на стороні банку", — зауважив Олег Серга, прессекретар ПриватБанку, пише Суспільне.

Коли усунуть проблему – поки невідомо.

"Щойно був у супермаркеті, де стоять термінали не ПриватБанку, то ситуація така ж. У чому причина збою авторизації, то, попередньо, це на стороні платіжних систем, але ми зараз розбираємось. Є багато скарг на Mastercard, зараз ми розбираємось і контактуємо, щоб зрозуміти, на чиїй стороні проблема з авторизацією", — додав Серга.

Нагадаємо, що члени наглядової ради "Приватбанку" отримують щомісяця від 580 до 954 тис. грн зарплати. Водночас державний банк використовує кошти із бюджету країни, щоб покрити проблемну заборгованість, і здається, не планує повертати мільярди, виведені олігархом Ігорем Коломойським.

Читайте также:

Украинцев предупредили: квартиры людей, уехавших за границу, тайно продают

Уже даже предупредили: что будет с курсом доллара и евро в мае

Уже этим летом в Ялте: известная украинская группа объявила о победном концерте в освобожденном Крыму