Однак, при покупці таких квартир, ви ризикуєте купити не тільки житло, але ще цілу купу проблем. Будинки не здані в експлуатацію, утруднено оформлення права власності, не підключено комунікації, допущено порушення під час будівництва тощо.

Докладніше про це інформує сайт Обозреватель.

Повідомляється, що найчастіше забудовники будують у місцях непризначеним для будівництва, зводять зайві поверхи та не дотримуються будівельних норм та правил містобудування. Ввести такі будинки в експлуатацію законно практично неможливо, проте сотні квартир у таких будинках продаються за ціну, яка в рази нижча за ринкову. Наприклад, смарт-квартиру з ремонтом на вулиці Ракетна, 24 ви зможете купити лише за 17,9 тис. доларів. Проте в оголошенні наголошується, що будинок поки що не введений в експлуатацію, а легально отримати право власності на таку квартиру фактично неможливо.

Крім того, мешканці таких будинків змушені платити за електроенергію за комерційними тарифами, порушено технічні умови для приєднання до постійної схеми підключення електроенергії та проблеми з оформленням земельної ділянки. Якщо ви все ще наважуєтеся на покупку квартири в такому будинку, зверніть увагу на всі деталі і переконайтеся, що ви знаєте про всі ризики. Не довіряйте продавцям, які продають квартири з "переуступки". Не допускайте купівлі квартир у будинках, які ще не введені в експлуатацію, цей процес має бути законним та обґрунтованим. Ніколи не забувайте дізнаватися про деталі про куплену квартиру і переконайтеся, що все відповідає закону. У таких випадках рекомендується звернутися за консультацією до професійних юристів, щоб уникнути шахрайства та зберегти свої фінанси.

Деякі продавці будуть замовчувати факт, що будинок ще не введений в експлуатацію, тому будьте гранично обережні при виборі квартири і беріть тільки ту інформацію, яка буде корисною для прийняття рішення. Ризик купувати таке житло дуже високий, а наслідки можуть бути надто неприємними, аж до втрати вашого майна. Будьте пильні та уважні, щоб не стати жертвами несумлінних продавців та забудовників.

Читайте також:

Вже навіть попередили: що буде з курсом долара та євро у травні

Українців попередили: квартири людей, які виїхали за кордон, таємно продають

Електронна трудова книжка: як її самостійно зробити. Інструкція