Якщо вірити виданню The Washington Post, то на річницю повномасштабного російського вторгнення Україна планувала провести масовані удари по Москві. Чиновники у Вашингтоні таємно спостерігали за планами українців та попросили відмовитися від таких планів, адже у Білому домі побоювалися, що атаки всередині Росії можуть спровокувати агресивну відповідь Кремля та використання ядерної зброї. І хоч Буданов не зміг "висадити в повітря Москви", але масованої атаки безпілотників росіянам уникнути не вдалося.

Стало відомо, що росіяни не можуть контролювати свій повітряний простір. Ще б пак, сезон "бавовни" в Криму і безпілотник біля Москви найкращий цьому доказ.

Так, десятки безпілотних апаратів атакували інфраструктурні та військові об'єкти російських загарбників, а також промацували ворожу ППО. Неймовірно, але факт: щонайменше один БПЛА спокійно пролетів через усю Москву.

"8 разів на день ЗСУ атакували Білгородську область своїми БПЛА!" – такими повідомленнями зараз рясніє російський сегмент Telegram. Зважаючи на все, неділя в окупантів була дуже гарячою.

Про пошкодження відомо небагато, поки з підтверджених – знищення вежі зв'язку та трансформатора.

Перші дві атаки сталися вранці 23 квітня у районі села Муром Шебекинського району (3,8 км. від кордону). Тут скинули саморобний вибуховий пристрій на вежу зв'язку. За півгодини безпілотник засікли у селі Середа того ж району. Там теж пролунав вибух.

Ще за 10 хвилин "пташка" скинула СВУ біля села Новобудівка-2 Грайворонського району (1,8 км від кордону). У цей же час другий безпілотник скинув одразу три боєприпаси, ймовірно ВОГ-17, біля села Сподарюшине.

Після обіду скинули два ВОГи біля хутора Лозова Рудка Борисівського району (650 метрів від кордону).

Читайте також:

Росіяни підіслали: на позиції українських воїнів прийшов лис і намагався вкрасти лопату. Відео

Просто немає слів: на Рівненщині двоє військових відсиджувалися в тилу, але отримували бойові виплати

Такого не було в історії: український бойовий потенціал перевищив дві третини НАТО в Європі