Ні для кого не секрет, що на тимчасово окупованих територіях українці щодня чинять спротив російським агресорам. Так, рух опору “Жовта стрічка” не дає забувати, що окуповані території - це Україна. Йдеться насамперед про збір інформації про колаборантів, друк патріотичних плакатів, нанесення графіті на стіни, розклеювання плакатів і листівок. На днях від патріотів постраждали ще й російські рублі.

Так, нещодавно патріоти на тимчасово захоплених Росією територіях України вкотре провели сміливу акцію. Вони влаштували флешмоб та "доповнили" російські рублі, які окупанти змушують використовувати українців, патріотичними лозунгами.

Акцію провели активісти Руху громадянського спротиву на тимчасово окупованих територіях України "Жовта стрічка". Відповідні фото опублікували в Telegram-каналі організації у понеділок, 10 квітня.

На російських фантиках з'явилися написи "Україна переможе", "Росія програє, Путін – убивця". Також патріоти малювали на рублях зав'язану жовту стрічку, що символізує спротив на окупованих територіях та прагнення українського народу боротися за волю та незалежність.

Флешмоб провели у тимчасово захоплених Росією Мелітополі, Сімферополі, Севастополі, Донецьку та Луганську.

"Окупанти почали масово роздавати рублі на тимчасово окупованій території України. Вони великі оптимісти. Вірять, що прийшли надовго. "Жовта стрічка" – реалісти. Ми знаємо, що ЗСУ звільнять нашу землю. Тож наші активісти вирішили нагадати окупантам, що вони тут тимчасово", – йдеться у повідомленні.

Читайте також:

Таке вперше за 60 років: Росію накрило пекельним шаром попелу після виверження вулкана. Це знамення

Щось відчуває: Лукашенко вже починає просити про гарантії безпеки

Росіяни у пастці: експерт розповів про звільнення Криму. Чекаємо на осінь

У Росії почнуться облави: повістки надсилатимуть навіть через інтернет. Ніхто не відвертеться