У Камчатці в Росії почав вивергатися один із найпотужніших і найактивніших вулканів - вулкан Шивелуч. Насправді, виверження вулкани - видовище не для людей зі слабкими нервами, і цей вулкан продемонстрував весь жах і міць природи в її агресивній поведінці.

РосЗМІ інформували, що виверження розпочалося вранці 11 квітня, коли стовп попелу піднявся на висоту 10 кілометрів над рівнем моря. Жителі Камчатки в буквальному значенні втратили Сонце - стовпи диму і попелу устелили небо щільною пеленою.

За останніми даними, хмара попелу досягла розмірів 400 на 270 кілометрів і, як і раніше, продовжує збільшуватися. ЗМІ Росії повідомляють, що попіл забруднив повітря у найближчому місті Ключі, обрушившись із найбільшою силою за останні 60 років. Через це місцева влада визначила високий рівень ризику та закрила школи, а також радила мешканцям не виходити з будинків.

Шивелуч є одним з найбільших та найактивніших вулканів Камчатки. За останні 10 тисяч років цей вулкан пережив понад 60 великих вивержень, останнє з яких було зафіксовано у 2007 році.

Читайте також: