Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко в глибині душі, найімовірніше, усвідомлює, що накоїв Путін. Ось тільки на камери кремлівський "прихвостень" кричить, що країни Заходу "розтоптали" договори та угоди, дані в рамках Будапештського меморандуму, тому "жодної безпеки немає". Саме тому своє майбутнє він бачить із Росією.

Білорусі потрібні гарантії безпеки від Росії у разі зовнішньої агресії. Про це заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко під час зустрічі з міністром оборони РФ Сергієм Шойгу у Мінську.

Лукашенко повідомив, що вже обговорював це питання із президентом Росії Володимиром Путіним; той його підтримав «за всіма напрямами», запропонував переглянути двосторонні угоди та вирішити, «який нормативний правовий акт міждержавного характеру треба прийняти зараз, щоб забезпечити повну безпеку Білорусії».

«Загалом це звучало на переговорах так, що у разі агресії проти Білорусі Російська Федерація захищає Білорусь як власну територію. Ось такі нам потрібні [гарантії] безпеки», - заявив Олександр Лукашенко під час зустрічі з російським міністром.

Слова президента республіки передаєПояс».

Він також зазначив, що Москва та Мінськ мають проаналізувати договори з безпеки або підписати новий для її посилення.

Читайте також:

У Кремлі вже заговорили про Великоднє перемир'я. Що вони готують

"Чекаємо на момент": Резніков розповів про удар по Чорноморському флоту Росії

Шикарно навіть без м'яса: рецепт ніжних голубців із гречкою та грибами