Є велика ймовірність того, що російські окупаційні війська опиняться у пастці, в яку їх заженуть ЗСУ. Водночас повним ходом розпочнеться деокупація Криму. Це може статися вже восени цього року.

За прогнозами військового експерта, полковника ЗСУ у запасі Романа Світана, звільнення Криму може розпочатися восени цього року. Але для цього мають бути відповідні умови, передає ТСН .

Зокрема, експерт зазначає, що запорукою успіху є безперебійна військова допомога, яку Україна має й надалі отримувати від західних партнерів.

"Якщо Україна й надалі отримуватиме військову підтримку, то цілком імовірно, що Крим буде деокуповано ще до осені. Також нам потрібні будуть далекобійні засоби поразки, яким ми зможемо знищити Кримський міст та всі військові об'єкти на території Криму. Далі ЗСУ можуть зайти до Криму і звільнити всю окуповану територію. Росіяни в Криму перебувають у пастці. Оскільки за всю історію жодна армія, яка була в Криму, не змогла втримати півострів. Та й виводити війська їм не буде куди", - пояснив він.

Світан також зазначив, що удар по Кримському мосту повністю зруйнує всю російську логістику, і ворог не зможе оборонятися.

"Повітряним та морським шляхом росіяни не зможуть постачати достатню кількість техніки та боєприпасів для оборони Криму. Тому для них єдиним надійним шляхом може залишатися Перекопський перешийок", - резюмував експерт.

Нагадаємо, раніше один із радників президента Володимира Зеленського Андрій Сибіга заявив, що Україна готова обговорити майбутнє Криму з Росією, якщо ЗСУ досягнуть кордону окупованого Росією півострова.

Тим часом міністр оборони Олексій Резніков розповів, що український Генштаб планує контрнаступ на кількох напрямках, але все залежить від погодних умов. Також військові вичікують "відповідний момент", але Резніков вважає, що це станеться у квітні-травні.

Читайте також:

У Росії почнуться облави: повістки надсилатимуть навіть через інтернет. Ніхто не відвертеться

Фанати сумують: не стало легенди культового гурту ABBA

Не робіть цього в жодному разі: чому не можна крихти зі столу змітати рукою