У середу, 5 квітня на Краматорському напрямку загинув талановитий музикант і диригент Костянтин Старовицький.

Відомо, що Костянтин Старовицький з перших днів вторгнення мобілізувався та служив старшим стрільцем відділення роти охорони Броварського районного центру, потім перебував на Харківщині.

Йому було лише 40 років. У Костянтина залишилась маленька донечка Єва, старенька мама та дружина Сніжана.

Про непоправну втрату повідомила пресслужба Національної філармонії України. Також слова співчуття виражають родині колеги Костянтина у Національному академічному духовому концерті, Київській опері та Національній філармонії.

"Сьогодні оркестр поніс непоправну втрату. Захищаючи нас з Вами, захищаючи всю Україну, на Краматорському напрямку, загинув наш колега Костянтин Старовицький. Вічна пам'ять ГЕРОЮ!!! Царство небесне", - написав генеральний директор Національного академічного духового оркестру України Олександр Піроженко.

"Загинув, захищаючи країну, Костянтин Старовицький, наш колега, який у Київській опері був артистом оркестру, а згодом – диригентом-постановником опери Г. Доніцетті "Ріта" і одним із постановників та авторів перекладу українською опери Дж. Россіні "Шлюбний вексель", - повідомили в Київській опері.

Костянтин Старовицький народився 30 жовтня 1982 року у Херсоні в родині моряка. Навчався на оркестровому факультеті Національної музичної академії України, а також на вокальному і диригентському факультеті на кафедрі симфонічного диригування.

Як диригент-постановник створив виставу "Ріта", що стала номінанткою театральної премії "Київська пектораль" у чотирьох категоріях у 2016 році.

У соцмережах колеги згадують загиблого Старовицького.

"Страшна звістка…Сьогодні на Краматорському напрямку, загинув мій колега, диригент та чудовий музикант Костянтин Старовицький. Ми колись разом працювали над виставою… Костя диригував, я співала. Мріяли про сцену, зібрали гарну команду. Тепер він гратиме свою музику разом з Небесним оркестром", – написала співачка Ангеліна Карпенко.


А ось композиторка та професорка Леся Дичко зазначила, що Старовицький робив цікаві перекладення опер Россіні для дерев'яних ансамблів.

"Прекрасний музикант, виконавець, мій учень по оркестровці. Я пам’ятаю його цікаві перекладення опер Россіні для дерев'яних ансамблів. Завжди товариський, любив музику. Костя, я завжди тебе пам’ятатиму і мені дуже шкода, що сталося таке горе", – відреагувала композиторка, професорка Леся Дичко.

Читайте також:

Колишній російський офіцер КДБ розповів, як Шойгу та Герасимов здадуть Путіна США

Дві сестри-близнята вийшли заміж за однакових хлопців та народили однакових дітей. Фото

У Зеленського розповіли про переговори з Росією щодо Криму та про ЗСУ на кордонах