Заступник глави Офісу президента Андрій Сибіга заявив про можливість початку переговорів між Україною та Росією щодо майбутнього Криму.

Докладніше про це інформує Financial Times.

Повідомляється, що Сібіга зазначив, що такі переговори можуть відбутися лише після того, як Збройні сили України вийдуть на адміністративні кордони півострова.

За словами заступника голови Офісу президента, наша країна готова до дипломатичного вирішення конфлікту, але тільки після досягнення стратегічних цілей на полі бою. Він упевнений, що відкриття дипломатичної сторінки для обговорення майбутнього Криму є можливим, але без виключення вирішення питання силою.

Наразі президент Володимир Зеленський та його помічники звертають увагу на Крим у зв'язку з наближенням початку контрнаступу української армії. Заступник голови Офісу президента Андрій Сибіга впевнений, що Україна зможе повернути Крим, але готова витрачати на цей час і використати дипломатичні кошти.

Питання приналежності Криму є проблемним для України та Росії. Відкриття дипломатичних дверей може надати можливість урегулювати цей конфлікт мирним шляхом, уникнувши при цьому необхідності застосовувати силу та уникаючи небезпеки ще більшої ескалації війни. Такий підхід може заспокоїти західних чиновників та запобігти можливому застосуванню ядерної зброї щодо України з боку Російської Федерації.

Читайте також: