Орхідеї є практично в кожного. Однак не кожен може виростити з маленької квітки щось велике та пишне.

Автор YouTube-каналу "Георгій Горячевський" розповів про свій секрет по догляду за орхідеями, який допоміг йому виростити велику квітку, на якій розпустилося майже 30 бутонів.

Автор заявив, що в цілому, стандартні методи догляду за орхідеями нічим не відрізняються від його персональних. Однак у вирощуванні орхідеї йому допомогло північне вікно, а також те, що господар розмовляв із квіткою, таким чином насичуючи її позитивною енергетикою.
Є ще більш практичні поради щодо догляду за орхідеями, які допоможуть зберегти їхню красу та здоров'я на довгий час. Про це читайте нижче.

Орхідеї люблять яскраве світло, але не переносять прямих сонячних променів. Знайдіть для них місце, де буде достатньо світла, але не буде спекотно.

Знаючи, що орхідеї з'їдають ротом, встановіть поряд з ними зволожувач повітря або покладіть контейнер із водою. Також не забувайте періодично обприскувати їх водою.

Не перезволожуйте ґрунт. Хороший спосіб перевірки – проткніть ґрунт паличкою. Якщо на ній не залишилося бруду, значить, час полити.

Орхідеї не люблять прямого контакту із водою. Поливайте їх обережно, намагаючись не потрапляти на листя та квіти.

Приділяйте увагу живленню орхідей та використовуйте спеціальні продукти для них. Відстежуйте дозування та частоту використання.

Регулярно видаляйте зів'ялі квіти та листя, щоб допомогти орхідеї зберегти силу та продовжувати цвісти.

Щоб забезпечити правильне зростання, пересаджуйте орхідеї кожні 2-3 роки.

І, нарешті, не розміщуйте орхідеї поруч із фруктами та овочами, які виділяють етан, здатний завдати шкоди вашим рослинам.

Дотримуючись цих простих порад, ви знайдете красиві та здорові орхідеї у себе вдома. Не забувайте, що догляд за орхідеями вимагає терпіння, уваги та турботи. Натомість ви будете насолоджуватися красою цих прекрасних квітів довгий час.

Читайте також:

Перестане цвісти: названі головні помилки, які загрожують вашій орхідеї

Вікна їх погрожують: 6 речей, які не люблять орхідеї і перестають цвісти

Чому орхідею не можна ставити біля вікна, що виходить на захід. Розкрито секрет