Ні для кого не секрет, що через війну щонайменше 5 мільйонів людей втратили роботу. Ця цифра вражає, якщо взяти до уваги, що за даними Міжнародної організації праці, в Україні загалом проживає 15-17 млн людей працездатного віку. Як допомогти всім цим людям уже придумали в Уряді.

За приблизними данима, в Україні внаслідок агресії РФ знищено чимало бізнесу, зокрема великих промислових об’єктів. За даними Європейської бізнес-асоціації, 53% її членів працюють з обмеженнями, 3% перестали працювати. Як наслідок, 15% опитаних асоціацією компаній скоротили працівників або відправили їх у неоплачувані відпустки.

В таких умовах людям, аби обримати роботу, доведеться до її пошуку підійти гнучко. А це означає, що більшості безробітних доведеться знову сісти за парту аби опанувати новий фах.

Так, стало відомо, що в Україні безробітні зможуть отримати спеціальні ваучери на професійну перепідготовку, підвищення кваліфікації та навчання.

Раніше кошти на перекваліфікацію були доступні лише ветеранам війни, але в нинішніх складних економічних умовах таку можливість отримали і безробітні.

"Йдеться про ваучер у розмірі понад 25 тисяч гривень, який надає Центр зайнятості, щоб люди могли опанувати нові навички та професію та знайти затребувану на ринку праці роботу", — зазначили в Кабінеті міністрів.

Отож, громадянам, котрі не мають роботи, зможуть тепер на власний розсуд обрати заклад освіти для опанування нової професії та в разі потреби місце проживання на період здобуття освіти. Зарахування до закладів освіти та навчання в них, а також забезпечення місцем проживання буде здійснюватися на підставі сертифіката на навчання та проживання під час навчального періоду.

Безробітним також буде дозволено навчатися і безпосередньо у роботодавця на робочому місці індивідуально чи шляхом стажування. Натомість роботодавці зможуть здійснювати попередній відбір безробітних, які виявили бажання пройти професійне навчання на робочому місці або навчатися за дуальною формою, перед отриманням ними сертифікатів на навчання.

Читайте також:

Вимкнення світла: у 8 регіонах вводяться обмеження, будьте готові

Пенсіонерам хочуть видати виплати з нагоди їхнього дня народження

Росіяни вже всерйоз бояться ударів по Москві - сталося щось серйозне

Вимкнення батарей: названо ще одне місто, в якому завершують опалювальний сезон