Стало відомо, що через штормовий вітер та сильні опади в ніч на 28 березня було знеструмлено значну частину споживачів на Заході та Півдні України. Зокрема, зараз проблеми із електропостачанням мають Волинська, Львівська, Закарпатська, Рівненська, Хмельницька, Тернопільська, Чернівецька та Одеська області.

Про це інформує пресслужба НЕК "Укренерго".

Так, наприклад, відділ корпоративних зв'язків компанії "Львівобленерго" повідомив, що у Львівській області внаслідок нічної негоди без електрики залишаються 80 населених пунктів повністю і 82 - частково.

Наразі над ліквідацією аварій працюють 60 бригад - 258 співробітників і 90 одиниць техніки.

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль в свою чергу повідомив, що на Рівненщині через негоду є такі екстрені відключення світла: в Рівненському районі - 10 ліній, Дубенському - 8, Сарненському і Вараському - по дві.

А на Закарпатті, де буревій почався близько десятої вечора у понеділок і тривав фактично до ранку вівторка, 9 населений пунктів повнистю залишилися без електропостачання і ще в 5-ти селах електрика відсутня частково.

Крім аварійних відключень електроенергії через негоду та сильний вітер, відомо, що можливі також обмеження електропостачання у Житомирській області через ремонт мережевої інфраструктури.

Крім того, тривають відновлювальні роботи у прифронтових районах Донецької, Херсонської та Харківської областей, які постраждали під час російських обстрілів останніми днями.

При цьому у Міненерго запевнили, що сама генерація має необхідні обсяги потужності для повного забезпечення потреб споживачів в електроенергії по всій країні.

Читайте також:

Пенсіонерам хочуть видати виплати з нагоди їхнього дня народження

Lifecell пояснив, чому різко збільшив тарифи. Люди вже скаржаться

Вимкнення батарей: названо ще одне місто, в якому завершують опалювальний сезон

Не стало зірки фільму "Свій серед чужих, чужий серед своїх". Багато хто запам'ятав цю роль