Ігор Стрєлков-Гіркін, колишній командувач ополченських сил у Донецьку та Луганську, неодноразово висловлював свої прогнози щодо результату воєнних дій на сході України. Цього разу він прогнозує провал російської окупаційної армії у битві за Бахмут Донецької області.

Докладніше про це інформує сайт УНІАН.

У своєму Telegram-каналі Ігор Стрєлков-Гіркін провів паралелі між боями за Бахмут та Сталінградською битвою. Він зазначив, що під час боїв за Сталінград радянське військове командування зуміло нав'язати німецьким військам тривалу та безперспективну битву на виснаження, при цьому саме готувалася до наступу. Тоді німці були впевнені у своїй перемозі, проте їхні плани обернулися провалом.

Ігор Стрєлков-Гіркін вважає, що, ґрунтуючись на досвіді їх противника, російські воєначальники в боях за Бахмут можуть повторити допущені Вермахтом наприкінці 1942 помилки. Він зазначає, що російське командування, можливо, завищує свої можливості, враховуючи масштаб військових дій і можливі геополітичні наслідки битви за Бахмут. Але водночас він виключає можливості те, що російське командування може перевершити своїх німецьких колег.

Сталінградська битва, безперечно, стала переломною і визначила результат Другої світової війни. У ній зійшлися радянські війська проти німецьких, і більшість істориків вважають, що саме ця битва стала першим кроком на шляху до остаточного вигнання німецьких військ з території СРСР.

Читайте також: