Дефіцит боєприпасів та снарядний голод – проблема, з якою зараз дуже гостро зіткнулися збройні сили України. Так, на відкритті конференції зі створення так званої артилерійської коаліції під керівництвом Франції та США міністр оборони Рустем Умеров просив лише про одне – допомогти Києву вирішити проблему "снарядного голоду", назвавши посилення артилерійського потенціалу однією з ключових потреб ЗСУ. Схоже, дехто зробив усе можливе, аби допомогти українцям.

Так стало відомо, що Президент Чехії Петро Павло знайшов за кордоном 800 тис. снарядів для Києва – 500 тисяч снарядів калібру 155 мм та 300 тисяч калібру 122 мм.

Про це він чеський президент заявив у ході дискусії щодо України на Мюнхенській конференції з безпеки.

За його словами, боєприпаси можуть доставити до України за лічені тижні, якщо союзники допоможуть із фінансуванням.

За його словами, ситуація в Україні суттєво змінилася з минулого року, і це «недобре». Тому, вважає Павло, Захід має покращити свою допомогу Україні та підтримувати її озброєнням «з усіх доступних джерел». Він додав, що так само, як Україна є новатором на полі бою, Захід має дотримуватись аналогічного підходу до ресурсів озброєнь, які потрібно шукати скрізь.

"Україні потрібні боєприпаси та необхідне обладнання для захисту своєї свободи. Ми повинні заохочувати інвестиції в європейську оборонну промисловість та збільшувати її потенціал", - написав Павло у X.

Читайте також:

А ось це вже по-чоловічому: Зеленський запропонував Трампу удвох поїхати на фронт

Путін "подарував" Навального на 70-річчя одному дуже важливому другу: випливли нові деталі гучної справи

Ось це потужний удар: сили ППО збили одразу три російські бойові літаки